perjantai 13. helmikuuta 2015

Romeo ja Julia, juuston ja marmeladin rakkaustarina

Casa Vivassa portviinitynnyrin pääty toimittaa pikkupöydän virkaa.
Näin ystävänpäivän kynnyksellä on aika miettiä mitä jälkiruokaa mielitietylleen huomenna tarjoaa. Portugalilaisjälkkäreistä romanttisin on varmasti Romeu e Julieta, siis Romeo ja Julia. Se on suolaisen ja makean täydellinen liitto, joka vie kielen mennessään. Ja niin helppo tehdä.

Näin naitetaan (siis laitetaan) Romeu ja Julieta:

Viipaloi paksuiksi viipaleiksi juustoa, mielellään kypsytettyä mutta silti pehmeää vuohen-, lampaan- ja lehmänmaidon sekoituksesta tehtyä. Juustossa täytyy olla makua ja vahvuutta, mutta sen pitää olla kermaisen pehmeää.

Viipaloi marmeladia, mielellään kvittenimarmeladia.

Asettele viipaleet tarjoiluvadille tai suoraan pikkulautasille. Syödään hyvällä halulla, veitsellä ja haarukalla. Halutessaan voi juuston ja marmeladin pinota myös Marie- tai suolakeksin päälle. Jälkiruokajuomaksi sopii täyteläinen punaviini tai ruby-tyyppinen portviini.

Muuta ei ystävänpäivätunnelman luomiseen tarvitakaan kuin kynttilänvaloa ja hempeää musiikkia!


P.S. Portugalilaisia juustoja löytää Helsingissä Juustokauppa Miguelista. Portugalissa ihan mistä vaan ruokakaupasta. 

Suolaista, makeaa... 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti