torstai 23. huhtikuuta 2015

Portolaiset ritarit

Poikkitaiteellinen asetelma. Tämän parempaan en pysty!
Viimeviikkoisella torireissulla ostamastani jättipatongista osa pääsi kuivahtamaan. Mitä kuivahtaneesta leivästä voi tehdä? No, köyhiä ritareita tietenkin. Nam. En vaan kauppareissulla muistanut ostaa kermavaahtoa (niin, tunnustan, käytän sprayvaahtoa, koska minä ja Isännän poika olemme ainoita joille kermavaahto kelpaa). Enkä kyllä mansikkahilloakaan.

Mikä siis neuvoksi? No, käytin niitä aineksia mitä sattui olemaan. Näin syntyivät portolaiset ritarit.

Valmista portviinipäärynät tämän ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. 

Leikkaa kuivahtanut leipä paksuhkoiksi viipaleiksi ja kastele viipaleet maitoon. Paista voissa molemmin puolin kullanruskeiksi, varo polttamasta. Asettele lautasille vielä lämpiminä, laita viipaleiden päälle portviinipäärynöitä ja kylkeen vaniljakastiketta (tai tässä tapauksessa vaniljavanukaspussista häthätää vispattua kastiketta). Koristeeksi hiukan paahdettua mantelia ja sitruunamelissaa, ja näin on sunnuntailounaan jälkiruoka valmis. 

P.S. Piipahdetaanpa lähipäivinä Portoon. Katsotaan mitä sieltä löytyy!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti