lauantai 26. maaliskuuta 2016

Nakkikeitto portugalilaisin höystein

Arkisin ja lauantaisin Casa Vivassa syödään nopeasti valmistuvia lounaita; edellisen illan tähteitä, niistä sovellettuja uusia ruokia ja aina välillä keittoja. Keittoihin laitetaan mitä kaapista ja kasvimaalta löytyy. Aina pitää olla vihanneksia sen verran, että voi yhden keiton pyöräyttää.

Tänään lautasilta lusikoitiin varsinaista fuusiokeittoa. Makkarakeitot eivät kuulu portugalilaiseen keittiöön, eikä suomalaiseen nakkikeittoon kaali ja pavut. Tähän ruokaisaan keittoon tulee molempia.

Nakkikeitto portugalilaisin höystein (4-6 hengelle)

Kattausliinat gobeliinikangasta. 
4-6 perunaa (kuori ja kuutioi)
2 porkkanaa (kuori ja viipaloi)
10 cm pätkä purjoa (pese ja suikaloi)
puolikas sipuli (kuori ja paloittele)
muutama kaalinlehti (pese ja suikaloi)
1 dl esikeitettyjä säilykepapuja
muutama nakki (viipaloi)
muutama lehtisellerin oksa (pese ja silppua)
1 lihaliemikuutio
n. 1 l vettä

Kiehauta vesi vähintään 3 litran kattilassa. Lisää lihaliemikuutio ja paloitellut vihannekset. Keitä kymmenisen minuuttia eli lähes kypsiksi. Lisää nakit ja pavut, kuumenna. Tarkista suola. Halutessasi voit laittaa myös pippuria.

Tarjoile leivän, esim. pataleivän tai saaristolaisleivän kera.

Vinkkejä: laita keittoon muutama pala chouriço-makkaraa ja tähteeksi jääneet keitetyt perunat.

P.S. Tänään en tehnyt pataleipää vaan vuokaleipää. Resepti tulee myöhemmin jos leipä onnistui...

2 kommenttia :

  1. Tuota täytyy kokeilla, tykkään kovasti keitoista. Näyttää herkulliselta :)Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja paranee toisella lämmityskerralla, just syötiin loput :-) Täytyy joku päivä tehdä caldo verdeä, se on herkullista, ja tekotapa poikkeaa siitä miten keitot Suomessa yleensä tehdään.

      Poista