keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Punakaalihöystö makkararuualle


Aina silloin tällöin tekee mieli makkaraa ja perunamuussia. Tällä kertaa tyydytimme makkaranhimoa perinteisillä raakamakkaroilla, joita myydään valmiina. Ne ovat vähän kuin pitkiä nakkeja ja aika lötköjä. Yleensä ne kypsennetään grillaamalla, mutta nyt Isäntä ei jaksanut alkaa virittämään tulia grilliin, joten hän paistoi makkarat. Hyvää tuli niinkin.

Makkaroiden lisukkeeksi sopii mainiosti punakaalihöystö. Kaalia sattuu nyt nimittäin olemaan, sillä keitin kilon kerän ja käytin keitinliemen villalangan värjäykseen. Katsotaan mitä siitä tulee kunhan on valmista. Mutta höystö tehtiin näin:

Punakaalihöystö: 

1/4 kilon esikeitetystä, suikaloidusta punakaalista
6 viipaletta chouriço-makkaraa kuutioituna
3 valkosipulinkynttä pieninä paloina
loraus valkoviiniä
loraus oliiviöljyä
nokare voita
(suolaa)

Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla. Lisää chouriço-kuutiot ja valkosipuli. Pyörittele niitä pannulla hetki. Valkosipuli saa hieman paahtua, niin se antaa hyvän maun.

Lisää esikeitetyt punakaalisuikaleet, kuumenna. Lisää loraus valkoviiniä ja hauduta vielä hetki. Mausta halutessasi suolalla, mutta se ei ole välttämätöntä.

Chouriçon voit korvata esimerkiksi pekonikuutioilla.

Tarjoile punakaalihöystö makkaroiden ja perunamuussin kera. Se sopii mainiosti myös muiden liharuokien lisukkeeksi.

P.S. Vielä on jäljellä puolet punakaalista. Saisikohan siitä piirakkaa...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti